6 sfaturi pentru un CV prin care să vă remarcați

Este important să vă faceți remarcați dintre toți ceilalți și să faceți din primul moment. Un mod de a reuși acest lucru este să vă redactați un CV de efect.

Când căutați o nouă provocare nu sunteți singurul candidat. Este important să vă faceți remarcați dintre toți ceilalți și să faceți din primul moment o impresie pozitivă. Un mod de a reuși acest lucru este să vă redactați un CV de efect. În această postare de blog veți învăța cum să abordați cel mai bine acest demers.

Puneți-vă în lumină atuurile

CV-ul dvs. este un document foarte potrivit pentru a vă etala punctele forte. Jucați-vă așii, dar păstrați-vă permanent sinceritatea și modestia. Candidatura pentru un loc de muncă este ca și participarea la o cursă eliminatorie, în care câștigă participantul cel mai bun. Prezentați-vă într-o lumină pozitivă, fără a exagera!

Nu știți ce competențe să treceți în CV? Ca inspirație, vă enumerăm aici câteva. Vă puteți inspira și din textul care prezintă locul de muncă vacant: încercați să faceți legătura între cerințele jobului și competențele dvs. Însă nu uitați: fiți sincer, deoarece este posibil ca, în timpul interviului, potențialul angajator să vă ceară un exemplu concret care să vă demonstreze competențele.

Competențe pe care poate fi important să le treceți în CV:

  • Competențe de comunicare
  • Rezistență la stres
  • Competențe sociale
  • Talent organizatoric
  • Capacități de lider și îndrumare
  • Autonomie
  • Capacitate de muncă în echipă

Atenție să nu scrieți o listă nesfârșită. Așadar, limitați-vă la competențele care vă caracterizează cel mai bine sau care se potrivesc cel mai bine cu postul vacant/locul de muncă.

Scrieți clar și fără greșeli

Despre greșelile de ortografie putem spune un singur lucru: evitați-le. Inclusiv dacă nu au niciun rol în exercitarea postului, greșelile de ortografie fac o impresie proastă și neprofesionistă. De exemplu, știți că puneți greșit liniuțele sau că aveți un scris urât? Rugați pe cineva care se pricepe mai bine la scris să vă citească CV-ul.

Nu trebuie doar să redactați un CV cu grijă, ci este important să fiți concis. În scrisoarea de motivație sau în timpul interviului puteți prezenta pe larg informațiile respective. Așadar, evitați excesul de informații, limitându-vă la cele esențiale.

Fiți sincer

Poate fi tentant să prezentați adevărul mai frumos decât este în realitate. Încercați totuși să rezistați acestei tentații, deoarece sinceritatea este, în fond, cea mai bună opțiune pe termen lung, iar adevărul iese mereu la suprafață.

Așadar, nu încercați să convingeți pe nimeni că stăpâniți la perfecție anumite competențe profesionale dacă nu este așa: mai devreme sau mai târziu veți întâmpina probleme.

Fiți creativ

Cum vă puteți face CV-ul mai deosebit, astfel încât să vă remarcați dintre diferiții candidați? Puteți face acest lucru în mai multe moduri.

De exemplu, alegeți un aspect alternativ pentru CV-ul dvs. Acest lucru poate însemna un CV cu o formatare creativă sau într-un format diferit, cum ar fi un infografic sau un mesaj video. Bineînțeles, gradul de creativitate necesar depinde parțial de sectorul și locul de muncă pentru care vă depuneți candidatura. Cu ajutorul Instrumentului IMPACT pentru CV, vă puteți face rapid și gratuit un CV folosind un șablon cu aspect plăcut.

Și prin conținutul CV-ului puteți ieși în evidență. Astfel, pe lângă experiență și competențe, puteți menționa și alte aspecte, care nu apar în mod standard pe un CV. De exemplu, puteți pune în legătură cele mai importante trăsături de caracter ale dvs. cu conținutul viitorului dvs. loc de muncă. Adaptați-vă CV-ul în funcție de postul avut în vedere și de firma în care doriți să lucrați. Astfel îi oferiți agentului de recrutare informațiile cele mai relevante.

Diferențiați-vă

Aveți cunoștințe sau competențe specifice, pe care nu le stăpânește chiar oricine, pentru care ați urmat cursuri suplimentare sau prin care puteți face cu adevărat o diferență? Atunci treceți-le neapărat în CV. În felul acesta vă remarcați imediat și vă diferențiați de alți candidați.

Aveți hobby-uri sau interese care ies în evidență? Le puteți menționa și pe acestea! Ele arată că aveți și alte interese în afara serviciului și susțin adesea alte trăsături de personalitate ale dvs., arătând dacă aveți ambiție, creativitate sau spirit de inițiativă.

În plus, aceste informații sparg adesea gheața, contribuind la un început plăcut al interviului profesional.

Dați-vă CV-ul la verificat

Am spus-o deja: rugați întotdeauna pe cineva să vă verifice CV-ul înainte să apăsați butonul de trimitere! Se întâmplă adesea să nu observați eventuale greșeli, tocmai fiindcă ați citit de atâtea ori textul. Prin urmare, este important să rugați pe cineva să vă citească CV-ul cu ochi noi. În plus, aceasta este ultima verificare pentru a vedea dacă CV-ul dvs. a fost structurat clar și logic.

Aveți nevoie de ajutor la redactarea CV-ului? Folosiți Instrumentul IMPACT pentru CV. Pornind de la câteva întrebări și un șablon la alegere, vă puteți redacta rapid și simplu un CV clar.

Veți face astfel o bună impresie în fața viitorului dvs. angajator!