Cele mai frecvente 6 întrebări la un interviu de angajare

Nu știți la ce să vă așteptați în timpul interviului de angajare? În timpul interviului de angajare vă puteți aștepta adesea la câteva întrebări tipice.

Nu știți la ce să vă așteptați în timpul interviului de angajare? Vă temeți că vă veți crispa sau că nu veți mai putea scoate niciun cuvânt? În timpul interviului de angajare vă puteți aștepta adesea la câteva întrebări tipice: încercați să vă pregătiți puțin pentru întrebările respective din timp, pentru a vă simți mai în largul dvs. și pentru ca familiarizarea să decurgă mai lin. Mai jos puteți vedea șase întrebări frecvente, însă atenție: păstrați-vă spontaneitatea, nu recitați răspunsul ca pe o lecție învățată pe de rost.

Ne puteți spune mai multe despre dvs.?

Această întrebare sparge gheața și vă oferă posibilitatea de a povesti câteva lucruri pe scurt: cine sunteți, ce studii aveți, ce experiență aveți etc. Folosiți-vă CV-ul ca ghid și oferiți câteva informații suplimentare despre dvs. și despre aspectele relevante pentru postul dvs. Printre altele, puteți oferi lămuriri despre conținutul exact al pachetului de sarcini de la locurile de muncă pe care le-ați avut anterior. Concentrați-vă pe plusvaloarea pe care o puteți aduce și pe ambițiile și obiectivele dvs.

Care sunt punctele dvs. forte?

Ce competențe și trăsături de caracter pot fi benefice pentru șansele dvs. și pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu? Vă puteți gândi care au fost atuurile dvs. în cadrul celei mai recente experiențe profesionale sau prin ce aspecte pozitive v-ați remarcat în perioada de studii.

Gândiți-vă la câteva exemple, situații, inițiative concrete despre care să puteți povesti și din care să reiasă că aveți într-adevăr punctele forte pe care le menționați.

Ce doriți să îmbunătățiți la dvs.?

Multora le este mai dificil să răspundă la această întrebare decât la întrebarea anterioară. Când vă gândiți la propriile imperfecțiuni, este ușor să recurgeți la clișee. Încercați să evitați acest lucru și, desigur, nu vă prezentați într-o lumină prea negativă.

Încercați să vă interpretați într-o notă pozitivă trăsăturile pe care doriți să vi le îmbunătățiți. Astfel, puteți spune: „Îmi este dificil când am de luat decizii importante, deoarece am tendința de a cântări mult lucrurile. Motivul este că am o atitudine perfecționistă la lucru și continui să perfecționez ceea ce fac până când sunt 100 % mulțumit de rezultatul final. Uneori trebuie să învăț să mă mulțumesc cu mai puțin, pentru a putea astfel să lucrez mai rapid.”

De ce doriți să lucrați la această companie?

Este important pentru angajator ca angajații (viitori) să știe exact ce reprezintă compania sa. Așadar, studiați mai în profunzime activitatea și cultura potențialului dvs. angajator. Accesați site-ul firmei, consultați paginile de rețele de socializare ale firmei.

În felul acesta nu numai că aflați ce face firma, dar vedeți și care este cultura acesteia, descoperind astfel de ce vi s-ar potrivi. Dacă doriți să vă angajați la o firmă de familie, puteți, de exemplu, să faceți legătura cu faptul că vă place să lucrați într-un mediu personal, în care implicarea este esențială.

De ce vă atrage acest post?

S-ar putea să nu fie dificil răspunsul la această întrebare, deoarece, în mod normal, ați studiat deja temeinic conținutul postului și textul care îl prezintă, încă înainte de a vă depune candidatura. Pe baza capacităților dvs. (și a eventualei dvs. experiențe), discutați de ce vă atrag aspectele locului de muncă și de ce sunteți candidatul potrivit pentru acest post.

De ce să vă angajăm?

Răspunsul la această întrebare este momentul cel mai important pentru a-l convinge pe angajator cu privire la plusvaloarea pe care o aduceți. Este important să nu dați un răspuns standard: gândiți-vă dinainte ce veți răspunde. Între timp ați demonstrat deja că știți ce conține pachetul de sarcini, care sunt competențele cerute și faptul că ați absorbit deja cultura firmei din informațiile disponibile online. Reuniți aceste elemente și convingeți-i pe cei cu care vorbiți adăugând ultimele atuuri și motivația dvs.

Sunteți gata?

Dacă aveți deja în minte un răspuns la aceste întrebări frecvente, puteți începe mai liniștit interviul de angajare. Și nu uitați niciodată: fiți mereu sincer și natural!