Faceți cunoștință cu Ania, Antrenor forță de muncă internațională

Vorbitor de neerlandeză, engleză și polonă

În urmă cu optsprezece ani, Ania s-a mutat din Polonia în Belgia din dragoste. Putem spune că ea știe cum este să trăiești și să lucrezi într-o țară străină. Experiența și talentul Aniei pentru limbi străine o fac antrenorul IDM ideal pentru Angajații temporari internaționali interesați să urmeze aceeași cale. Ea îndrumă candidații de-a lungul întregului proces, de la selecție la angajare, și răspunde la toate întrebările.

Ania și-a cunoscut soțul belgian în Polonia. Cu fluturi în stomac, Ania a ales să se mute în Belgia din dragoste. După ce a lucrat mai multe locuri de muncă la diferite companii, ea a semnat un contract permanent cu IMPACT în urmă cu doisprezece ani. Acum lucrează ca și consilier confidențial pentru Angajații internaționali temporari din Belgia. După ce a trecut prin aceeași experiență, nu există nimeni mai calificat să ajute și să dea sfaturi.

Echipa IDM

În ciuda faptului că nu vorbește fluent neerlandeză, Ania și-a găsit un loc de muncă destul de repede după ce a ajuns în Belgia. „În primii ani am lucrat la un call center, unde foloseam engleza. Între timp, am luat lecții de neerlandeză timp de patru ani. Apoi am lucrat o vreme ca dispecer înainte de a aplica pentru un loc de muncă intern la IMPACT în 2019. Am beneficiat de o primire călduroasă și m-am simțit imediat ca acasă, deoarece IMPACT este o companie internațională.”

IMPACT a lansat un nou concept cu puțin timp înainte ca Ania să fie angajată: International Distance Matching sau IDM (Angajare Internațională la Distanță), care recrutează experți internaționali în construcții și inginerie. „Am început cu doar două persoane: colegul meu s-a ocupat de recrutare, iar eu de administrare. Departamentul nostru a crescut considerabil între timp, ca și sarcinile mele. În 2020, echipa noastră a fost împărțită în recrutare, administrare și coaching. Lucrez ca antrenor, ceea ce înseamnă că sunt în contact continuu cu angajații temporari.”

Antrenor complet

În sport, un antrenor este persoana care îți oferă consiliere și sprijin personal. Exact asta face Ania în rolul ei. „Rolul mea începe atunci când un candidat internațional este selectat de unul dintre recruiterii noștri pentru un post vacant. Îi contactez și supraveghez îndeaproape întregul proces. Sunt contactul lor principal înainte, în timpul și după sosirea lor; sunt persoana pe care o pot suna dacă au probleme sau au nevoie de ajutor pentru a organiza ceva.”

IMPACT priveste dincolo de muncă. „Eu organizez totul pentru candidații noștri internaționali. Mă asigur că au o cameră de hotel în prima lor noapte și mă întâlnesc cu ei a doua zi pentru a discuta probleme importante precum încheierea unei polițe de asigurare, înregistrarea la municipalitate și înțelegerea drepturilor și responsabilităților lor. Practic, le ofer toate informațiile de care au nevoie și le ofer încredere. Apoi le arăt apartamentul lor, pe care IMPACT îl aranjează pentru toți Angajații temporari internaționali.”

Belgia: să mergeți sau să nu mergeți?

Alegerea plecării din țara de origine pentru a lucra în străinătate este o decizie importantă. Ania, care a făcut mutarea în Belgia, știe cum este și recomandă din toată inima celorlalți candidați să aleagă în același mod. „Belgia are nenumărate oportunități pentru angajații internaționali. Aveți șansa să dezvoltați și să vă construiți o carieră fără ca experiența din trecut să aibă vreun rol. Belgia are, de asemenea, o gamă variată de locuri de muncă și posturi vacante.”

Cum ne descurcăm cu diferențele culturale? „Acestea sunt destul de ușor de depășit. Desigur, fiecare țară are propriile tradiții și obiceiuri, dar până la urmă toți suntem aproape la fel. IMPACT se angajează să îi facă pe indivizi să se simtă confortabil și să îi ajute să se integreze cât mai repede posibil. Ascultăm cu atenție și ținem cont de personalitatea și abilitățile candidaților noștri. Adesea ajung la companii cu alți IDM și o comunitate puternică. Acest lucru ajută la accelerarea integrării lor, pentru care sunt foarte recunoscători.”

IMPACT vă ajută

Alegerea Belgiei este una, dar de ce să alegeți IMPACT? „Este ușor, într-adevăr: vă putem găsi un loc de muncă potrivit și ne ocupăm de toate celelalte responsabilități în numele dvs., cum ar fi locuința, administrarea etc. IMPACT a acumulat cunoștințe și expertiză vastă de-a lungul anilor și a dezvoltat o traiectorie puternică pentru a ajuta la nivel internațional. Angajații temporari se simt confortabil în noile lor roluri.”

Această expertiză este combinată cu o abordare personală. „Vorbim literalmente limbile candidaților noștri: neerlandeză, engleză, franceză, polonă și română. Nu trebuie să subestimezi niciodată impactul unei bariere lingvistice. Cunoștințele noastre lingvistice interne ne permit să oferim încredere tuturor candidaților noștri. Desigur, dorim ca toată lumea să se simtă liberă să-și exploreze noua țară de unul singur, dar știu că pot veni oricând la noi dacă au întrebări sau nelămuriri. Suntem adesea complimentați pentru disponibilitatea noastră și ne bucurăm să aflăm asta.”

I-am pus Aniei o ultimă întrebare: Cum faci diferența?

„Fiind mereu acolo pentru Angajații noștri temporari internaționali. Își dau seama că au pe cineva care vorbește limba lor dacă au nevoie de informații sau dacă se simt singuri; ei știu că pot avea încredere în mine și pot conta pe sprijinul meu. Am acumulat multe cunoștințe și experiență în ultimii doisprezece ani, pe care le pot folosi pentru a ajuta candidații la locuri de muncă în diferite moduri. Ei chiar apreciază acest lucru.

De asemenea, îmi place să cunosc candidații ca persoane, nu doar ca angajați. Acest aspect este crucial. Am auzit atâtea povești frumoase și triste care mereu mă emoționează. Începerea unui nou loc de muncă poate schimba viața în sine; a face acest lucru într-o țară străină îi adaugă un aspect cu totul nou. Fac tot ce pot pentru a face diferența pentru angajații noștri temporari.”