6 avantaje plăcute ale muncii temporare

Munca temporară are numeroase avantaje: în acest articol ne oprim asupra câtorva dintre acele motive.

Din când în când mai auzim câte ceva negativ despre munca temporară, însă imaginea aceea este de mult depășită. Munca temporară are numeroase avantaje: în acest articol ne oprim asupra câtorva dintre acele motive.

Aveți mai puține lucruri de făcut singur

Când căutați un loc de muncă prin intermediul unui birou de muncă temporară, biroul respectiv preia o mare parte din sarcinile dvs.

  • După un interviu cu IMPACT nu mai trebuie să scrieți dvs. scrisori de intenție sau să trimiteți CV-uri: luăm noi legătura cu firme care au posturi interesante pentru dvs.
  • Sunteți eligibil pentru un post? Organizăm noi pentru dvs. interviul de angajare cu persoana de contact potrivită din cadrul firmei.
  • Ați fost la interviu? Noi urmărim în continuare procesul de candidatură și vă ținem la curent imediat când există noutăți.
  • L-ați convins pe angajator? Întocmim noi contractul dvs. și avem grijă să fie totul în regulă din punct de vedere administrativ.

Pe scurt: când vă uniți forțele cu un birou de muncă temporară, economisiți mult timp. Vă puteți concentra astfel pe partea cea mai importantă: interviul de angajare și, ulterior, exercitarea atribuțiilor postului dvs. Aici găsiți deja câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți o impresie bună la interviul de angajare.

Vă bucurați de foarte multă flexibilitate

Un mare avantaj al muncii temporare este flexibilitatea. Aveți nevoie de o pauză ca să vă continuați studiile, să călătoriți sau să vă încărcați bateriile? Atunci nu vă luați un nou loc de muncă deocamdată. Sau, dimpotrivă, aveți o dorință puternică de a lucra? Ca lucrător temporar, vă așteaptă mereu câte o provocare nouă!

Ca lucrător temporar lucrați cu contracte temporare, care vă oferă posibilitatea de a face alegerile dorite și de a trece cu rapiditate de la un job la altul fără prea multe formalități administrative sau obligații contractuale îndelungate.

Învățați o mulțime de lucruri și descoperiți ce vi se potrivește

Încă nu știți precis ce loc de muncă vi se potrivește? Sau ați dori să încercați altceva? Vă ajutăm cu plăcere în această explorare. Ne rezervăm timpul necesar pentru a vă cunoaște personalitatea, dorințele și competențele și a căuta împreună cu dvs. ce post se potrivește cel mai bine cu acestea.

Ca lucrător temporar, aveți astfel șansa de a vă integra în diverse firme și de a încerca diverse joburi. În felul acesta deprindeți competențe noi și faceți cunoștință cu oameni și firme, cu propria lor cultură. Iar de aceste cunoștințe (inclusiv despre dvs. înșivă) veți profita din plin când veți începe să căutați un nou post temporar sau stabil.

Demonstrați motivație și experiență

Ce arată cel mai bine în CV: o pauză de câteva luni sau un loc de muncă temporar? Trecându-vă în CV locurile de muncă temporară, demonstrați că aveți inițiativă, dorință de a munci și de a învăța lucruri noi și că știți să treceți la fapte.

Nu trebuie să vă fie deloc teamă că perioadele de muncă temporară v-ar reduce șansele de a obține un loc de muncă stabil. Dimpotrivă: aproximativ 70 % dintre locurile noastre de muncă temporară oferă, după o perioadă de muncă temporară reușită, șansa unui contract pe perioadă nedeterminată.

Vă construiți o rețea impresionantă

Ca lucrător temporar faceți cunoștință cu foarte mulți oameni diferiți, din aceeași firmă sau din firme diferite. Astfel, rețeaua dvs. profesională crește mult mai rapid decât dacă ați lucra pe un post permanent.

Sunt mari șanse să continuați să profitați de acea rețea în restul carierei dvs.: mulți liber-profesioniști au început cândva ca lucrători temporari, iar apoi au putut apela, pentru propria activitate, la rețeaua pe care au construit-o ca lucrători temporari.

Sunteți în regulă cu totul

Ca lucrător temporar, poate că aveți un contract pe durată determinată, însă în rest vă bucurați de aceleași avantaje ca și angajații permanenți care ocupă un post similar și au o experiență similară. Cu alte cuvinte, și ca lucrător temporar aveți dreptul la indemnizație de concediu de odihnă, pensie, primă de sfârșit de an și indemnizație pentru creșterea copilului.

În plus, noi vă ajutăm să vă puneți ordine în toate aspectele administrative, iar salariul vi se plătește săptămânal. E convenabil, nu-i așa? Pe lista noastră cu întrebări frecvente găsiți o mulțime de informații despre salariul dvs. și despre beneficiile la care aveți dreptul.

Doriți să începeți ca lucrător temporar?

După ce ați citit cele de mai sus, considerați că ar fi avantajos să începeți să lucrați ca lucrător temporar? La IMPACT, noi suntem specializați în locuri de muncă temporare pentru lucrători și operatori în sectorul tehnic și în sectorul construcțiilor.

Prin abordarea noastră personală, vă ajutăm să găsiți un loc de muncă excelent și variat, în care să vă puteți folosi din plin propriile talente.

Consultați aici posturile noastre vacante!