Ce puteți vizita în Belgia?

Vă recomandăm și noi deja câteva orașe pentru o zi reușită de excursii urbane.

Pe blogul nostru cu informații generale despre Belgia ați citit deja că țara noastră are 10 provincii, împărțite între regiunile Flandra, Valonia și Regiunea-Capitală Bruxelles. Pentru a descoperi tot ce merită văzut, vă încurajăm să cumpărați un ghid de călătorie, însă vă recomandăm și noi deja câteva orașe pentru o zi reușită de excursii urbane.

Bruxelles

Cu ce altceva să începeți, dacă nu cu capitala Belgiei și chiar a Europei? Dacă există un monument belgian pe care îl cunoaște toată lumea, acela este Atomium. Construcția din oțel înaltă de 102 metri, cu 9 sfere, a fost realizată pentru Expoziția Universală din 1958. Inițial, Atomiumul trebuia demontat după expoziție, dar în cele din urmă s-a dezvoltat, devenind o atracție turistică.

Apropo de atracții turistice: vă vine să credeți că o mică statuie a unui băiețel care face pipi este cunoscută în întreaga lume? Manneken-Pis are doar 58 cm înălțime, dar se bucură de o foarte mare popularitate în rândul turiștilor. În 23 de date calendaristice fixe, acesta este îmbrăcat într-un costum diferit. Astfel, până în prezent a purtat peste 900 de costumații, inclusiv un tricou fotbalistic în timpul campionatului mondial de fotbal. Costumele se păstrează la Muzeul Orașului Bruxelles, situat în Grote Markt [Piața Mare].

Brugge

În provincia Flandra de Vest găsiți orașul Brugge, foarte bogat în istorie. Peisajul urban medieval autentic a fost conservat, iar o mare parte din patrimoniul istoric a rămas aproape intact. Prin urmare, este logic că UNESCO a inclus întreaga cetate în Patrimoniul Mondial. Nu uitați să vizitați het Belfort en het Begijnhof [Clopotnița și Beghinajul].

Cutreierând cetatea, veți întâlni peste tot canalele din Brugge. Acestea fac legătura între cetate și mare, fiind astfel niște artere ale orașului. Faceți o plimbare cu barca și descoperiți cum este orientată spre apă întreaga arhitectură a orașului. Nu degeaba a fost numit Brugge, Veneția Nordului.

Gent

Să pornim spre următoarea provincie! Gent este capitala Flandrei de Est și unul dintre cele mai vechi orașe ale țării noastre. Este suficient de mic pentru a-și păstra farmecul, dar este totuși un centru cultural și comercial efervescent. Unele locuri din Gent vă vor aminti de Brugge, deoarece și aici sunteți mereu aproape de apă și există multă arhitectură medievală și clasică.

Sfaturi? De pe lista obiectivelor nu poate lipsi o vizită la Gravensteen. Acesta este singurul castel cu șanț de apărare din Flandra al cărui sistem de apărare s-a păstrat aproape intact și vă va oferi o imagine completă a culturii cavalerilor din secolul al XII-lea. Și Sint-Baafskathedraal en het Belfort [Catedrala Sf. Bavo și Clopotnița] – nu cea din Brugge – merită văzute. Iubitorii artelor vor fi în elementul lor la S.M.A.K. și MSK, două muzee excelente.

Hasselt

În capitala provinciei Limburg veți găsi, pe lângă sediul principal al IMPACT, și străzi comerciale și muzee. Intrați puțin la Muzeul Rachiului de Ienupăr, unde veți afla totul despre istoria și procesul de producție al acestui produs regional recunoscut. Desigur că nu vor lipsi nici degustările de rigoare. Faceți apoi o plimbare prin Japanse Tuin [Grădina Japoneză] sau admirați numeroasele statui din oraș.

Dacă mergeți puțin mai departe cu trăsura, veți ajunge la Bokrijk. Acest muzeu în aer liber a fost inaugurat în 1958: pe o suprafață de peste 60 ha veți găsi aproximativ 140 de clădiri și o mulțime de obiecte, pentru a vă putea face o idee bună despre cum trăiau strămoșii noștri. Sau mergeți cu bicicleta și vizitați Fietsen door het Water [Cu bicicleta pe apă], un proiect arhitectural recent, care a câștigat premii frumoase în întreaga lume.

Antwerpen

În încheierea excursiei noastre prin Flandra, ajungem în orașul cosmopolit Antwerpen. Este cunoscut în întreaga lume pentru portul său și clădirea portuară aferentă. Însă și Primăria din Piața Mare este o adevărată perlă. Het Steen este cea mai veche clădire care s-a păstrat în Antwerpen. De-a lungul secolelor, aceasta a îndeplinit o mulțime de funcții, inclusiv cetate și temniță.

Pe Insula renumită, în zona portuară a orașului Antwerpen, se află din 2011 MAS, muzeul de pe cursul apei. Centraal Station [Gara Centrală] este și ea una dintre cele mai frumoase din Europa. La o aruncătură de băț de Gara Centrală se află Antwerpse Zoo [Grădina Zoologică din Antwerpen], una dintre cele mai vechi și mai cunoscute grădini zoologice din Europa.

Valonia

Desigur că Belgia înseamnă mai mult decât Flandra. Și în partea francofonă a Belgiei veți găsi o mulțime de perle de vizitat. Vă vor uimi numeroasele citadele, precum Namen sau Dinant. Aflați despre trecutul războinic, de exemplu, la Muzeul Războiului din Bastenaken, sau petreceți o zi la Liège, unde, printre altele, trebuie să vizitați Catedrala Sf. Paul și gara futuristă Liège-Guillemins.

Și vă mai rămân de vizitat Ardenii. Pentru mulți belgieni, acesta este locul pentru un weekend în țară – de exemplu, la o plimbare cu caiacul –, iar în lunile de iarnă este o destinație pentru plimbări plăcute și sporturi de iarnă. În inima Ardenilor veți găsi Durbuy, autodeclarat cel mai mic oraș din lume, cu un centru frumos, plin de restaurante și baruri cu o atmosferă plăcută și magazine deosebite.

Doriți să locuiți și să lucrați în Belgia? ?

Belgia este o țară cu o importantă cultură și istorie a sportului: se bucură de popularitate în special fotbalul, ciclismul – inclusiv varianta pe teren accidentat, ciclocrossul – și tenisul. Mulți belgieni fac jogging de mai multe ori pe săptămână sau fac câte o plimbare pe jos sau cu bicicleta pe una dintre numeroasele rute marcate (prin natură). În plus, în majoritatea orașelor mari există centre comerciale, săli de cinematograf și de concerte, evenimente…

Căutați un loc de muncă interesant în domeniul tehnicii sau al construcțiilor? IMPACT este un birou belgian de muncă temporară cu o rețea internațională puternică. Ne remarcăm prin stabilirea de legături între specialiști care caută un loc de muncă în domeniul tehnicii sau al construcțiilor și angajatori de încredere, care au nevoie de profesioniști.

Mai aveți întrebări? Poate găsiți deja răspunsul pe pagina noastră cu întrebări frecvente sau contactați-ne.

Doriți să locuiți și să lucrați în Belgia?